Alla inlägg den 22 maj 2007

Av Tant Tagg - 22 maj 2007 18:46

Dottern har sorg.

Hennes cykel är stulen.  Den har blivit stulen i Baptistkyrkan i Norrköping. Hon lämnade den där för att slippa släpa med sig den på en middag som hon var bjuden på. Hon skulle hämta den igen efter någon dag. Den skulle stå där bakom låsta gallergrindar. Olåst, för att den kunde tänkas stå i vägen. Då skulle det vara lättare att flytta på den, för de som behövde det. Nu har någon verkligen flyttat på den. Den är borta.

En teori är att någon har ställt ut cykeln på gatan och där har den blivit stulen. Men det faller det på all logik. Denna någon borde ha funderat över varför det står en olåst cykel bakom en låst gallergrind, innan den åkte ut  på gatan. Om denne någon inte var ovanligt korkad förstås.

Det är inte så vanligt att man blir bestulen i kyrkan. Sannolikheten är inte så stor. Men nu har detta hänt. Kanhända att man kan beskriva det som tragikomiskt.

Först grät dottern. Sedan blev hon arg.

Saken är polisanmäld hos Norrköpingspolisen

Nu sätter hon dessutom upp efterlysningar i Baptistkyrkan och Café Vetekornet för att få upp ett spår efter cykeln.

Vem kunde tro att även de gudfruktiga stjäla.

Av Tant Tagg - 22 maj 2007 12:17

Nu vet jag i vilken ålder Tant Taggs läsare är.

Jag fortsätter med en ny undersökning. Jag vill veta vilka som är män och vilka som är kvinnor som läser bloggen. Helt uppenbarligen finns det manliga läsare av bloggen. Två av dem har gett sig till känna angående de gröna vårbokstäverna som fanns på bloggen tidigare. Finns det fler män med annorlunda färgseende eller med tidningstradition av svart/vitt? Eller är det de enda manliga läsarna?

Kvinnliga läsare gissar jag att det finns det gott om. Är det den stora gruppen på 27.3% som läser bloggen? Spekulera kan man alltid.

Är Tant Tagg - bloggen jämställd mellan män och kvinnor eller är det en kvinnoblogg? En tant-blogg, tycks det inte vara  om man ser till läsarnas ålder. Det är nog bara tanten själv som är tant här.

Eller är det en mansblogg?

Det här blir spännande

Av Tant Tagg - 22 maj 2007 11:49

Nu har min undersökning om i vilken ålder Tant Tagg-läsarna är legat framme i exakt fyra veckor, efter en misslyckad undersökning om när köttfärs och spagetti åts för första gången. Omröstningen/undersökningen om köttfärssåsen gav mycket klent resultat vilket gjorde mig misstänksam. Jag började ana att det var för få som varit med i spagetti och köttfärssåsen barndom och inträde på den svenska husmanskostens scen. Det är helt enkelt inte så många i den här bloggvärlden som kan komma i håg före och efter.

Resultatet av åldersundersökningen gav ett glädjande reslutat med hela 44 personer som har röstat. Dessutom så fördelar sig åldern på läsarna faktiskt på nästa hela åldersspannet och man kan hitta läsaremellan 10 - 15  och  80 - 85 år.  Det är också glädjande. Men i de yngsta och äldsta åldersgrupperna är de ju inte så väldigt många ska väl erkännas.

En och annan 75-åring och 20-åring, några fler i åldersgruppen 20 - 25 år, 25 - 30 år och 45 - 50 år läser bloggen. Sedan kommer  40 - 45 åringarna, 50 - 55 åringarna och 55 - 60 åringarna med 13.6 %. Men Tant Taggs riktigt stora läsekrets finns oväntat bland 30 - 40 åringarna med hela 27.3 %.

Vad det beror på kan man bara spekulera.

Men ett är säkert. Samstämmigheten med teorin om att de som läser bloggen är för unga för att ha upplevt en tid då köttfärssås och spagetti inte fanns är helt relevant.


Presentation

Omröstning

Vad ska Tant Taggs blogg handla om i framtiden?
 Trädgårdsarbete
 Gnäll
 Kommunalpolitik
 Matlagning
 Sören Katt
 Orättvisor i världen
 Dagbok
 Feminism
 Litteratur
 Precis som förut
 Sjukdom och elände
 Kritisk granskning av den för tillfället sittande regeringen
 Fotografering
 Andlighet
 Ovärldsanalys
 Dikter och poesi

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Maj 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards