Alla inlägg den 9 juli 2007

Av Tant Tagg - 9 juli 2007 19:46

Mona bröt trenden.

I raden av manliga socialdemokrater som avböjt att tala på Politikercirkusen för att visa sin respekt för Palme himself, blev Mona den sosse som ställde sig i talarstolen. Mona var alltså kvällens talare. Hon drog en rekordpublik. Partivännerna var där och lyssnade. Men Persson uteblev. Kanske var det med respekt för salig Palme? Eller också för Mona. Eller också är det för att han sadlat om till reklamman och sådant som politiken inte längre angår honom. Det kan väl inte vara så att han ängslas över vad de gamla kompisarna ska säga, för att han avslöjat sin hjärtans mening om dem i TV. I såfall måste det vara av respekt för Mona.

Vad vet jag, enkel medborgare i Världens Ände

Av Tant Tagg - 9 juli 2007 19:02

Regnet föll och Cirkusen inleddes under paraplyer i går.

Först ut på plan var Alliansens miljöminister Andreas Carlgren.

Klimatfrågorna stod givetvis i fokus. Det är förvisso inget vi kan förneka  att vi står inför och som vi måste lösa. Att däremot försöka skifta fokus går inte för en särskilt lång stund. Klimatfrågorna är vår tids stora Ångest. Domedagen är nära. Media fokuserar på vår rädsla och skräck för Undergången och alla pratar om klimatfrågorna numera. Till och med en och annan f.d. amerikansk presidentkandidat. När jag var 20 och var med i Jordens Vänner och sa samma sak, så skrattade etablissemanget åt oss. Nu är det annat och alla är rädda.  Det är nästan som under Kalla Krigets dagar, när jag var barn, och alla gick omkring och var rädda för atombomben. Totalförsvaret skickade ut den allvarliga skriften "Om kriget kommer" till alla hushåll. Det gjorde åtminstone mig rädd för att det skulle bli krig.

Nåja.

Miljöministern talade om ett tiopunktsprogram som regeringen vill satsa 40 miljoner på för att rädda Havet.

- Men det räcker inte bara med att vi i Sverige gör något. Vi måste får med de andra länderna runt Östersjön för att kunna få till kraftfulla åtgärder, sa miljöminister Carlgren. Det passade ju extra bra att berätta om dessa räddningsinsatser, eftersom han stod och talade mitt i ett av världens mest nedsmutsade innanhav. På land visserligen, men ett stenkast från sjön. Vår lortiga sjö har inte mått bra på länge. Så det är väl dags att rädda den nu. Fem i tolv.

Presentation

Omröstning

Vad ska Tant Taggs blogg handla om i framtiden?
 Trädgårdsarbete
 Gnäll
 Kommunalpolitik
 Matlagning
 Sören Katt
 Orättvisor i världen
 Dagbok
 Feminism
 Litteratur
 Precis som förut
 Sjukdom och elände
 Kritisk granskning av den för tillfället sittande regeringen
 Fotografering
 Andlighet
 Ovärldsanalys
 Dikter och poesi

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14
15
16
17
18
19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards