Alla inlägg den 8 mars 2007

Ost

Av Tant Tagg - 8 mars 2007 21:26

När maken kom hem hade han sett mig i den andra lokaltidningen, den som inte vi har, i dagens fråga. Han sa: -Du var rund som en ost i ansiktet. Något annat kan man inte bli när fotografen kör upp ett vidvinkelobjektiv i nosen på en.

Av Tant Tagg - 8 mars 2007 16:44

Maken och jag är inbjudna till ett releaseparty. När det äntligen händer något, då är jag upptagen. Visst är det typiskt! Maken får väl gå själv, då!

Av Tant Tagg - 8 mars 2007 16:28

I Iran greps 33 kvinnliga bloggare i söndags. De sattes i fängelse. Antagligen ville regimen statuera exempel inför Internationella Kvinnodagen. I Iran finns många bloggare och flera av dem är kvinnor. Många bloggare är kvinnliga studenter och intellektuella. Bloggarna har ett feministiskt innehåll och tar upp mycket vardagliga frågor. Det handlar om enkla saker som kvinnans rätt att utbilda sig, röra sig fritt i samhället och liknande saker. Bloggarna skrivs på arabiska och når många kvinnor i den muslimska världen. Kvinnors rätt till att tala fritt tystas i islams namn. Att vara regimkritisk är samma sak som att inte vara en god muslim. En regim som vilar på fundamentalism och fanatism hindrar kvinnors rätt, inte religionen islam i sig. Låt oss skänka dessa kvinnor en tanke idag, vi som faktiskt kan blogga utan att riskera fängelse.

Av Tant Tagg - 8 mars 2007 16:11

På bordet på den trevliga restaurangen i hamnen där jag brukar äta lunch när jag besöker i Ankdammen låg ett litet reklamblad. Venusattack, stod det. På bilden flög en stålkvinna med knuten näve högt över staden och sa i en pratbubbla: Och jag garanterar att vi slår till....hårt! Det var reklam för en fest på Internationella kvinnodagen idag. Då skulle det bli liveband, poesi, performance, dj:s, dans, teater och en spågumma. Det var annat än förr i världen, då man skulle vråla ÅÅÅÅ tjeejeer...iförda jordskor och manchesterjacka och med en liten trekantig scharlett knuten i nacken över flätorna. Dessutom skulle vi lära oss att bejaka våra egna kön genom att sitta på huk och med en handspegel och se efter hur vi såg ut där nere på kvinnoläger om somrarna. Så slängde vi b-h:arna. Trots detta har kvinnor fortfarande lägre löner än män. Så det verkade inte hjälpa så mycket med kvinnoläger. Kanske är det en rejäl venusattack som ska till.

Presentation

Omröstning

Vad ska Tant Taggs blogg handla om i framtiden?
 Trädgårdsarbete
 Gnäll
 Kommunalpolitik
 Matlagning
 Sören Katt
 Orättvisor i världen
 Dagbok
 Feminism
 Litteratur
 Precis som förut
 Sjukdom och elände
 Kritisk granskning av den för tillfället sittande regeringen
 Fotografering
 Andlighet
 Ovärldsanalys
 Dikter och poesi

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards