Alla inlägg under juni 2007

Fel

Av Tant Tagg - 25 juni 2007 17:48

Som vanligt bråkar jag med med Internet.

Sedan igår har det varit omöjligt att nå yttervärlden. I allfall  den i cyberspace. En enda sjuhelvetes åskknall på söndag middag och som även hördes i det näst närmsta Samhället. Sedan blev det nog dött. Fast jag trodde att det berodde på att jag drog ur sladden och det var mitt gamla vanliga fel. Men när jag träffade Förskolläraren i går eftermiddag, som också var på jakt efter en dator som kunde nå Internet att låna, förstod jag att det var något riktigt fel. Han bor i grannsocknen. Förskolläraren anlitar inte heller Telia. Clas, teknikern alltså, bekräftade detta under morgonens telefonsamtal. Ett riktigt storfel. Linan låg nere till lunchtid. Men hastigheten. Ja, det problemet kvarstår precis som förut.

Av Tant Tagg - 23 juni 2007 12:51

I Världens Ände faller inget regn.

Inte ens på midsommarafton kan det falla ordentligt. Regnet gjorde ett litet försök, men det blev inte mycket av det.

Jag hade studerat SMHI:s prognos ordentligt innan vi gav oss av igår. Dygnet i prognosen är indelad i sextimmarsintervaller. Mellan 18.00 och 24.00 och 00.00 och 06.00 fanns det symboler med moln som det kom regn ur på midsommaraftons kväll och natt.

Precis kl.17.50 då vi fotograferat oss och var redo för att sätta oss till bords började det dugga. Panik utbröt hos de som inte var alltför utsvultna. De ville genast bygga regntak av gamla presenningar. Någon i sällskapet var helt övertygad om att detta verkligen inte skulle bli något tillfälligt regn, det kände hon på regndropparna. De som var hungriga var beredda att hugga in på sillen trots duggregnet och trodde inte inte på att det skulle bli något regn. De stod hungriga och tittade på medan de andra arbetade med hammare, spik och presenning. När regntaket var klart, slutade det dugga och vi kunde äntligen sätta oss till bords och ta för oss av läckerheterna. Resten av kvällen förflöt med några tappra försök från regnets sida, utan större framgång. Regntaket var ju trevligt att ha och sitta under, ungefär som när man har byggt en koja.

Men vi hade trevligt ändå, trots att det inte regnade.

Av Tant Tagg - 22 juni 2007 15:03

Nu är det dags att åka till Vännerna för att fira vår traditionsenliga midsommar. Vi gör likadant varje år. En gång ville en av vännerna införa grillning. Det blev en flopp, som man sa förr i världen. Grillning har aldrig mera kommit på tal igen. Vi är inte mogna för några nymodigheter. Sillen, potatisen, nubben, rökt fisk och ägghalvor med kaviar har en given plats, även om Vännen som ville grilla, försöker smyga in en och annan soltorkad tomat. Det är egentligen rätt praktiskt att göra likadant varje år, för man behöver t.ex inte tänka så mycket på menyn i förväg.

Var och en har sin bestämda uppgift. Värden gör en symbolisk höhäscha och en välkomstdrink med gräslöksblommor i. Jag  fotograferar alla, ordentligt uppställda för ett gruppfoto, innan smörgåsbordet intas. Vi äter oss övermätta. Sedan dansar vi "Små grodorna" kring en hink med blommor i brist på midsommarstång. När lekarna är över övergår vi till att hålla myggen borta, samtala om året som gick, lite högläsning, och en och annan sång.

Glad Midsommar på er gott folk!

Av Tant Tagg - 22 juni 2007 12:46

Som ett bevis på att kvinnor och män inte talar samma språk eller kanske snarare inte hör samma saker, skall jag återge denna konversation som utspelade sig på midsommaraftons förmiddag.

Tant provar midsommarblåsan framför spegeln och säger:

- Jag kanske ska ta min gamla vanliga midsommarklänning ikväll?

- O ja, säger maken, du ser ut som en vacker och svulstig bondpion!

- Tycker du att jag ser svulstig ut!!!!????? svarar Tant.

Av Tant Tagg - 21 juni 2007 20:45

Idag är det den riktiga midsommarafton. Alltså den magiska natten som är lika lång som dagen. Det var innan något ljushuvud kom på att förlägga det på en fast, återkommande dag, i detta fall till en fredag. I och med det försvann egentligen charmen och mystiken kring denna hedniska sedvänja vi har i vårt land, som att fira midsommar.

Av Tant Tagg - 21 juni 2007 20:24

Nejdå, jag har inte glömt bort bloggen. Jag har bara varit upptagen med att tälja en vindflöjel.

Av Tant Tagg - 20 juni 2007 20:12

Vädret har slagit om. Mera moln och mindre blåst. Men varmt så att det duger.

Klas, katten alltså, har slitit ut sig dessa varma dagar med allt rännande. Han kör vakten en hel dag. In och ligga i soffan hos maken en stund på kvällen och hos Tant i sängen tills det är dags att sova. Då går Klas ut för natten och tar nattpasset. På morgonen går han in och äter lite seniorfoder och bölar sig in till Tant i sängen och ligger där en stund. Sedan går han ut och kör  förmiddagspasset. När lantbrevbäraren kommer vill Klas in. Sedan sover han i ett och ett halvt dygn i ett sträck. Då får man anta att en av underhuggarna har tagit vid för att vakta området så de elaka och fräcka främmande katterna inte får en chans.

När det var som varmast såg vi inte röken av honom. Nu börjar han se rätt sliten ut. Det går inte att hålla i gång hur länge och hur mycket som helst när man kommit upp i åren. Det borde han begripa.

Av Tant Tagg - 19 juni 2007 19:28

Met feta svarta bokstäver kunde man läsa förstasidesrubriken Dålig livskvalitetbetyg för Världens Ände i gårdagens blaska.

Det för mig okända nyhetsmagasinet Fokus, som hade gjort en undersökning om livskvalitet i Sveriges kommuner, hade rankat Världens Ände på plats 108 av landets 209 kommuner. Faktorer som drar ned resultatet är saker som låga löner, många pensionärer som ger dåligt skatteunderlag, hög arbetslöshet, många självmord och alkoholrelaterade dödsfall. Andra faktorer är dåligt företagsklimat och stor andel lågutbildade, där Världens Ände ligger sämre till än riksgenomsnittet.

Däremot har vi gott om krogar med serveringstillstånd, fler än andra kommuner i Sverige brukar ha, stort kulturutbud och många idrottsföreningar.

Men det totala resultatet är inte ändå inte mycket att hänga i julgranen med en 108:e placering.

Borgmästarinnan i Världens Ände är förvånad.

Hon säger att för henne är livskvalitet är naturen, kulturen och havet.

Inget ont om det. Vem som helst kan väl ställa upp på en sådan uppfattning? Men en arbetslös, sjuk och ensamstående flerbarnsmor, som dessutom kanske behöver söka socialbidrag  och bor i ett av Ankdammens miljonprojekt, skulle möjligen ha andra preferenser för livskvalitet. Vad vet jag? Ibland hjälper det inte att bara sitta på en strand och titta på horisonten och bli lycklig.

För en lika privilegierad som Borgmästarinnan, är Tant däremot inte direkt överraskad över att livskvaliteten blev lågt rankad i Världens Ände. Naturen, kulturen och havet till trots.

Presentation

Omröstning

Vad ska Tant Taggs blogg handla om i framtiden?
 Trädgårdsarbete
 Gnäll
 Kommunalpolitik
 Matlagning
 Sören Katt
 Orättvisor i världen
 Dagbok
 Feminism
 Litteratur
 Precis som förut
 Sjukdom och elände
 Kritisk granskning av den för tillfället sittande regeringen
 Fotografering
 Andlighet
 Ovärldsanalys
 Dikter och poesi

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23
24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards