Alla inlägg under april 2007

Av Tant Tagg - 5 april 2007 20:39

Världen har blivit fattigare. Författaren Maria Gripe dog i morse. 40 böcker för barn och ungdomar skrev hon. Flera av dessa 40 underbara böcker har jag läst högt.Det var slående hur väl hennes språk, så bra passade in i munnen, när jag läste. Det var en njutning att läsa böckerna högt. Orden bara satt där. De trillade så fint ut ur munnen. Att skriva så litterärt för barn är stort. Det formar ett språk.Som vuxen var det precis lika lätt att lockas av de mycket speciella berättelserna och människorna hon skrev om, som det var för ett barn. Maria Gripe hade en berättelse att berätta. Hon berättade om det självklara och om det som inte alltid var självklart. Maria Gripe blev 83 år och jag är så tacksam att jag har fått läsa hennes många böcker både som barn och som vuxen.

Av Tant Tagg - 5 april 2007 17:22

I vår familj har vi alltid haft många marsvin och många cyklar. Nu är det slut på marsvinen, men cyklarna finns kvar. Det har alltid gått minst tre, fyra cyklar på en person hos oss. Numera är de något reducerat till antalet efter det att maken delat ut alla barn- och junior-cyklar. Här höll jag nästan på att sno en story av LillaQ. Det går att läsa om detta i hennes inlägg från idag. Hon skriver att vi har en cykelfarm. Sanningen är den att det är långt till cykelverkstaden. Faktum är att det nästan är billigare att köpa en begagnad cykel än att köra en cykel med bil i flera mil till en cykelreparatör. Faktum är att ett nytt hjul kostar minst tre hundra spänn. Det kostar en begagnad cykel också. Detta är ett välfärdens dilemma.

Av Tant Tagg - 5 april 2007 17:05

Det finns hopp om livet i Världens Ände* Stenugnsbageriet i Socknen har öppnat för säsongen* Marsgaisten blåste bara lite idag. Det gick bra att rulla med cykeln nerför utförsbackarna, inte trampa.* Vitsippor i dikena i Socknen. Eller var det vita blåsippor?* Bevittnade lammning vid vägkanten* Märtagretas gubbe harvade

Pys

Av Tant Tagg - 5 april 2007 10:34

Klas, katten alltså, han som är ovanligt fräsch för sin ålder men har en medfödd missbildning av muskelturens tonus i svalget, hostar givetvis fortfarande. Jag har kommit på en ny metod att stoppa hostan. Istället för att skaka på katten, kan man klämma lite på honom tills det pyser. Då slutar han att hosta. I morse började han att hosta efter fyrtiofem minuters konstant spinnande i mitt öra. Då var jag för trött att stiga upp för att skaka på honom. Jag har annars utvecklat en metod att skaka på honom liggande. Då brukar han titta förvånat på mig och spjärna emot lite. Nu testade jag att klämma lite på honom istället. Ja, pyset kom. Klas slutade hosta och fortsatte spinna en kvart till. Jag hoppas inte jag blir anmäld av någon djurrättsaktivist.

Av Tant Tagg - 4 april 2007 19:10

Tanter i bassäng. Det vore ett lämpligt fotoprojekt. En del av tanterna är lite till åren och har hållit på och vattengympat åtskilliga år. En del är till och med vinterbadare, men kärlkrampen satte stopp för att börja bada när isen gått. Doktorn har avrått. Nu är jag alltså gympad och stretchad. Likt förbannat är kroppen stel. Undras om jag kommer att klara mig lika länge i framtiden som de andra tanterna i vattengympan har gjort? Eller om vi 50-talister är av osedvanligt klent virke. Det kanske hjälper att vinterbada.

Av Tant Tagg - 4 april 2007 16:01

Sillen är inlagd. Påsken är räddad. I allfall för somliga. För andra går traditionerna och bardomens påskar i kras när det meddelas att kockan inte orkar laga någon Jansson i år. Hon vill hellre bryta traditionerna och laga något enklare. Ugnsbakad sötpotatis med chili och vitlök från årets julklappskokbok, och som prövats och befunnits vara väldans gott, t.ex Kockan fick en lång blick. Nu är bardomen definitivt slut: "Om man inte ska ha Jansson till påsk, då kan man lika gärna låta bli att ha påskägg."

Av Tant Tagg - 4 april 2007 12:15

I Värdens Ände står blåsipporna i backarna. Det är överflödsvara. Åtminstone i Byn. På tomten och i trädgården i synnerhet. När man inte kan roa sig med att spåra i snön kan man roa sig med att leta efter originella blåsippshybrider.

Av Tant Tagg - 3 april 2007 10:00

Lunchen i Ankdammen intogs på Restaurang Brinken Detta näringsställe som stått pall för alla trender och serverat kroppkakor och bruna bönor med fläsk i Ankdammen, blev plötsligt så snuskigt att Miljö och Hälsa stängde det i februari. Några av stammisarna blev husvilla och hungriga. En av matgästerna påstod efteråt att hon gått ner i vikt under tiden det varit stängt. Idag kunde jag avnjuta min kokta torsk med ägg- och persiljesås och känna mig lugn när köket nu hade tre tvättställ istället för två och lysrören i köket nu var splitterfria. Dessutom beundrade jag samtidigt den nya heltäckningsmattan och de nya gardinerna som restaurangägaren passade på att fräscha upp med under stängningen. Annars är det svårt att hinna med sådant eftersom de annars alltid har öppet, utom på långfredagen och nyårdsdagen. Tack och lov med sinne för pietet. Inga trender i inredningen heller. Helt i stil med den helt intakta 70-talsinredningen.

Presentation

Omröstning

Vad ska Tant Taggs blogg handla om i framtiden?
 Trädgårdsarbete
 Gnäll
 Kommunalpolitik
 Matlagning
 Sören Katt
 Orättvisor i världen
 Dagbok
 Feminism
 Litteratur
 Precis som förut
 Sjukdom och elände
 Kritisk granskning av den för tillfället sittande regeringen
 Fotografering
 Andlighet
 Ovärldsanalys
 Dikter och poesi

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< April 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards